Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta recept

Hozzávalók:
1,6 kg kelkáposzta,
28 dkg sovány sertéshús,
8 dkg rizs,
8 dkg vöröshagyma,
2 dl 12%-os tejföl,
2 ek. olaj,
só, bors, majoránna, pirospaprika.

Elkészítés:

      A nagyobb cikkekre vágott kelkáposztát sós vízben nem egész puhára főzzük. Olajban megpároljuk a vöröshagymát és hozzáöntjük a darálthúrhoz. Sózzuk, törött borsot, reszelt fokhagymát, majoránnát szórunk rá, jól összekeverjük és majdnem puhára pároljuk. A rizst megfőzzük és összekeverjük a hússal. Tűzálló tál aljára kerül a káposzta fele, majd a rizses hús, végül letakarjuk a visszamaradt kelkáposztával. A tejfölbe teszünk egy kis pirospaprikát és a kelkáposztára öntjük. Sütőben pirosra sütjük.

Elkészítés ideje: 50perc

Energiatartalom: 438 kcal

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók