Főétel receptek képekkel

Pulykamell művész módon recept

files/images/1-millio-menu/080.jpg

40 dkg pulykamell
2 narancs
3 evőkanál olaj
1 kisebb zsenge spárgatök
2 nagyobb lilahagyma
só, őrölt bors
kakukkfű
szerecsendió.

4

A húst metéld vékony csíkokra, locsold rá az olajat. Reszeld rá a narancsok sárga héját, facsard rá a levét, sózd meg. Fűszerezd borssal, kakukkfűvel, frissen reszelt szerecsendióval.

Pirított csirkemáj recept

files/images/1-millio-menu/077.jpg

50 dkg csirkemáj
3 evőkanálolaj (vagy zsír)
só, őrölt bors, majoránna
1 közepes hagyma
csipetnyi pirospaprika.

4

A finomra vágott vöröshagymát a zsiradékban fonnyaszd meg. Add hozzá a megtisztított, feldarabolt májat, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve, hirtelen pirítsd meg.

Nosztalgia csirkemell recept

files/images/1-millio-menu/074.jpg

4 db csirke mellfilé
8 db konzerv bébikukorica
só, őrölt bors
20 dkg húsos, füstölt szalonna
4 evőkanál olaj
40 dkg leveles vajastészta
1 tojás
1 ek szezámmag.

4

A húsdarabokat hosszú pengéjű késsel szúrd fel. A nyílásba helyezz 2-2 bébikukoricát, majd a megtöltött csirkemelleket dörzsöld be sóval, borssal, és burkold hajszálvékony szalonnaszeletekbe.

Narancsos gyömbéres csirkecsíkok recept

files/images/1-millio-menu/071.jpg

60 dkg csirkemell filé
4-4 evőkanálolaj és szójamártás
4 narancs
diónyi gyömbér
arasznyi póréhagyma
2 pritaminpaprika
só, bors
1 kicsi chili paprika
1 csokor metélőhagyma.

4

A csirkemellet vágd vékony csíkokra, locsold meg szójamártással. Egy jól megmosott narancssárga héját reszeld le, levét facsard ki.

Mexikói tüzes húsgombócok recept

files/images/1-millio-menu/068.jpg

60 dkg csirkemell- vagy combfilé
3 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika
só, őrölt bors
2 tojás
25 dkg húsos, füstölt szalonna
A mexikói salátához:
20-20 dkg konzervkukorica és vörösbab
1 lilahagyma
1 pritaminpaprika
2 ek. borecet,
1 ek. olivaolaj
só, csipetnyi cukor
A tüzes mártáshoz:
2 dl ketchup
1 kisebb chilipaprika
1 ágacska rozmaring
1 csomag metélőhagyma.

4

A csirkehúst daráld finomra, ízesítsd összezúzott fokhagymával, sóval, borssal, felaprított chilipaprikával és petrezselyemmel.

Libamáj sült almával, hagymás burgonyával recept

files/images/1-millio-menu/065.jpg

40 dkg hízott libamáj
só, őrölt bors, majoránna
4-5 evőkanál olaj
4 savanykás alma
kevés citromlé
fél dl almapálinka
A körethez hagymás törtburgonya.

4

A libamájat vágd vékony szeletekre. Picit sózd meg, fűszerezd borssal és majoránnával, és pihentesd egy fél órát.

Lecsós pecsenye-kacsamáj recept

files/images/1-millio-menu/062.jpg

3-4 evőkanálnyi olaj
50 dkg pecsenye-kacsamáj
1 nagyobb vöröshagyma
só, bors, majoránna
4-5 darab érett paradicsom és paprika
5 dkg szezámmag.

4

A kacsamájakat tisztítsd meg gondosan, majd az olajon süsd néhány percig. Add hozzá a felkarikázott hagymát, hintsd meg borssal, majoránnával, rázogasd meg olykor-olykor.

Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával recept

files/images/1-millio-menu/059.jpg

60 dkg csirkemell filé
10 dkg füstölt szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
30-30dkg paprika és paradicsom
só, pirospaprika
A puliszkához:
30 dkg kukoricadara
15 dkg juhtúró
2 dl tejföl.

4

A szalonnát vagdosd apróra, s egy nagyobb edényben süsd zsírjára. Dobd bele a felkockázott húst, és szorgalmasan kevergesd, míg kifehéredik.

Kijevi jércemell recept

files/images/1-millio-menu/056.jpg

4 szép jércemelI filé
20 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
só, őrölt bors, szerecsendió
A bundázáshoz:
10-10 dkg liszt és zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj.

4

A jércemelleket hosszú pengéjű késsel szúrd fel. A sajtot reszeld finomra, dolgozd össze a puha vajjal. Sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezd.

Kapros csirkeragu recept

files/images/1-millio-menu/053.jpg

6 db szép csirkecomb
só, mustár, őrölt bors
kevés olaj
2 csokor kapor
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
1 jó evőkanálnyi liszt.

4

A csirkecombokról fejtsd le a bőrt, és hegyes, éles késsel metszd ki belőle a csontokat. A csonton maradt húst faragd le, aztán az így kapott húsdarabokat vágd hasonló nagyságú darabokra.