Sóskaleves, buggyantott tojással recept

Sóskaleves, buggyantott tojással recept

Hozzávalók:
600 g sóskapüré
50 g vaj
30 g liszt
2 dl tejföl
cukor, só
4 db friss tojás.

Elkészítés:

      Világos vajas rántást készítünk. Ha a rántás fehéren habzik, a felengedett sóskapürét hozzákeverjük. Simára kevert tejfelt, vizet – vagy ha van csontlevesünk, akkor azt – adunk hozzá, cukorral, sóval ízesítjük, és kiforraljuk. Sóskalevesünk bársonyosnak, krémszerűnek és enyhén savanykásnak kell lennie. Betétje a buggyantott tojás, amit közvetlenül a tálalás előtt főzünk bele a levesbe. A forrásban lévő levesbe közvetlen közelről engedjük bele a felette feltört egész tojást. Óvatosan megkeverjük, és 3-4 percig így főzzük. Ez idő alatt a fehérje megszilárdul, a tojássárgák viszont folyósak maradnak. A sóskalevest csészében tálaljuk, és mindegyikbe egy tojást teszünk.

vissza a főoldalra