Zsemlés véreshurka 4. recept

Recept elkészítése:

Zsemlés véreshurka 4. recept

Hozzávalók:
2 liternyi vér,
0,5 kg fejhús,
25 dkg sovány hús,
6 zsemle,
6 dkg só,
1,5 dkg törött bors,
40 dkg hagyma,
20 dkg zsír,
1 dkg paprika,
0,5 dkg szegfűbors,
0,5 dkg majoranna.

Elkészítés:

      A szalonnát és a jól megmosott húst sós vízben nem egészen puhára főzöm, leszűröm, majd a húst ledarálom, a kihűlt szalonnát pedig apró kockára vágom. Zsíron sárgára pirítom az apró kockára vágott hagymát. Az apró kockára vágott zsemlét sütőben szép pirosra megpirítom, hozzáadom a darált húsmasszát, a tokaszalonnát, a fűszereket, a vért, a zsír háromnegyed részében megpirított hagymát. A masszát jól összekeverem, ha szükséges, kevés abalevet teszek hozzá, majd betöltöm a hurkabélbe. Elkötés után 90 fokos vízben 25 percig főzöm, majd onnét kivéve lehűtöm. Kizsírozott tepsiben megsütöm. Hagymás törtkrumplival, párolt káposztával tálalom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: