Zsemlés véreshurka 3. recept

Zsemlés véreshurka 3. recept

Hozzávalók:
1,5 kg dagadó vagy tarja,
1 kg toka,
1,5 kg vér,
8 zsemle,
15 dkg só,
40 dkg zsír,
40 dkg hagyma,
3 dkg bors,
2 g szegfűbors,
2 g majoránna,
2 dkg pirospaprika.

Elkészítés:

      A szalonnát és a húst sós vízben nem egészen puhára főzöm, leszűröm, majd a húst ledarálom, a kihűlt szalonnát pedig apró kockára vágom. Zsíron sárgára pirítom az apró kockára vágott hagymát. Az apró kockára vágott zsemlét sütőben kissé megpirítom, hozzáadom a darált húsmasszát, a fűszereket, a vért, a zsír háromnegyed részében megpirított hagymát. A masszát jól összekeverem, majd betöltöm a hurkabélbe. Elkötés után 90 fokos vízben 25 percig főzöm, majd onnét kivéve lehűtöm. Kizsírozott tepsiben megsütöm. Hagymás törtkrumplival, párolt káposztával tálalom.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók