Véres hurka zsemlével recept

Recept elkészítése:

Véres hurka zsemlével recept

Hozzávalók (5kg töltelékhez):
60 dkg vér,
80 dkg fej- és nyesedékhús,
80 dkg toka vagy oldalas,
80 dkg egyéb belsőség,
18-20 zsemle,
8 dkg só,
3 fej vöröshagyma (párolva} egy evőkanál bors,
l csapott evőkanál köménymag,
I kés-hegynyi gyömbér 2-3 szem szegfűbors,
5 dl abálólé.

Elkészítés:

      Hasonlóképpen készítjük, mint rizzsel, csak több abálólével. A fűszerek adagolása is megegyezik, de szegfűborsot és gyömbért is teszünk bele, esetleg majoránnát.
A véreshurka készítése szinte teljes mértékben megegyezik a májas hurkáéval, kivéve néhány hozzávalót. A nevében is szereplő vér tiszta fehérje, nagy mennyiségű zsírt képes megkötni. Adagolásával vigyázzunk, mert könnyen kiszárad a hurkánk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: