Véres hurka belsőséggel, rizzsel recept

Recept elkészítése:

Véres hurka belsőséggel, rizzsel recept

Hozzávalók (5 kg kész hurkához):
1 kg sertésvér,
2 kg belsőség,
75 dkg sertésbőrke,
25 dkg tokaszalonna,
50 (dkg rizs,
25 dkg főtt zsír,
5 dl bőrkelé,
2 fej vöröshagyma,
10 dkg só,
2-2 késhegynyi bors és szegfűbors,
1,5 dkg fűszerpaprika,
1 csipet majoránna,
5 m marha vékonybél.

Elkészítés:

      A belsőséget (lehet marha és sertés vegyesen) nagyobb darabokban 1-1,5 óráig (a marhabelsőt egy félórával tovább) főzzük. A bőrkét aránylag kevés vízben puhára főzzük, hogy jó erős levet adjon. A rizst megtisztítva a bőrkelével és zsírral együtt főzzük. A vöröshagymát karikára vágva zsírban meg- pároljuk. A szalonnát forró vízben, tíz percig abáljuk. Úgy kell minden anyagot megfőzni, hogy még melegen darálhassuk és tölthessük. A szalonnát nagy lyukú, a többi anyagot apró lyukú tárcsán daráljuk, ezután fűszerezzük, hozzátesszük a rizst, a vért és a szükséges bőrkelevet, és tiszta kézzel jó1 átkeverjük. Fontos a gyorsan végzett munka, mert melegben könnyen megsavanyodik, hidegben pedig megdermed.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: