Véres hurka 1. recept

Recept elkészítése:

Véres hurka 1. recept

Hozzávalók:
1,2 kg sertésvér,
60 dkg sertéstarja,
30 dkg tokaszalonna,
4 zsemle,
15 dkg vöröshagyma,
25 dkg zsír 1 dkg törött bors,
4 dkg só,
egy késhegynyi szegfűbors és majoránna,
2,5 m hurkabél.

Elkészítés:

      A sertéstarját és tokaszalonnát bő vízben puhára főzzük. A finomra vágott vöröshagymát zsírban világosra pirítjuk. A szikkadt zsemlét apró, egyforma kockákra vágjuk, és tepsibe téve, sütőben megpirítjuk. A főzőléből kiszedett és lehűtött tarját hosszúkás darabokra vágjuk és megdaráljuk. A tokaszalonnát kisebb kockákra vágjuk. Egy nagy edényben összekeverjük a darált tarját, a szalonnakockákat, a megpirult zsemlét, a vöröshagymát és a vért ízesítjük, fűszerezzük, és egy kevés abálólével összegyúrjuk. Ugyanúgy tö1tjük, abáljuk, mint a friss fogyasztásra szánt májas hurkát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: