Tüdős-májas hurka recept

Recept elkészítése:

Tüdős-májas hurka recept

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj,
50 dkg húsos tokaszalonna,
1 sertéstüdő,
20 dkg rizs,
15 dkg zsír,
25 dkg vöröshagyma,
fél dkg őrölt szegfűbors,
fél dkg majoránna,
1 dkg pirospaprika,
1 dkg törött fekete bors,
kb. 5 dkg só.

Elkészítés:

      A tüdőt és a szalonnát sós vízben puhára főzzük, majd a levétől leszűrve hűlni hagyjuk. A nyers májjal együtt kis lyukú darálón ledaráljuk. A rizst félig megfőzzük a tüdő főzőlevében, a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre fonnyasztjuk, és a rizzsel együtt hozzáadjuk a darált húsokhoz. Meghintjük a fűszerekkel, sózzuk, és annyi abálólevet adunk hozzá, hogy a massza közepesen lágy legyen. Lazán, tetszés szerinti hosszúságban bélbe töltjük, és a már ismertetett módon készítjük. Hűtőszekrény normál hűtőterében 8-10 napig eláll.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: