Tüdős hurka hidegen recept

Recept elkészítése:

Tüdős hurka hidegen recept

Hozzávalók:
1 sertéstüdő,
1 sertésszív,
50 dkg tokaszalonna,
10 dkg zsír,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 csapott teáskanál pástétomfűszer,
1-2 dl sertésvér,
törött fekete bors,
só.

Elkészítés:

      A tüdőt, a tokaszalonnát és a szívet sós vízben puhára főzzük. Levétől leszűrve ledaráljuk. A vöröshagymát lereszeljük, és a zsíron megfonnyasztjuk. A megdarált hússal, szalonnával, fűszerekkel, sóval és a vérrel jól összedolgozzuk. Ha nem elég lágy a massza, kis húslével hígítjuk. Lazán betöltjük a hurkabélbe, megabáljuk, hideg vízben lehűtjük, ezután szikkasztjuk. Néhány óra múlva gyenge, hideg füstre tesszük, és két-három napig füstöljük. Hidegen fogyasztjuk, ecetes tormával, mustárral és salátával nagyon finom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: