Tüdős hurka 1. recept

Tüdős hurka 1. recept

Hozzávalók:
1 sertéstüdő,
a sertés beléről leszedett és kiáztatott fodorháj,
a torkon levő véres-zsíros hús,
20 dkg zsír,
25 dkg rizs,
1 fej vöröshagyma,
1 g törött fekete bors,
8-10 dkg só.

Elkészítés:

      A tüdőt, a húsokat és a hájat sós vízben puhára főzzük, ezután levétől lecsurgatva ledaráljuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, és a zsíron sárgára fonnyasztjuk. A rizst megmossuk, és majdnem készre főzzük. Végül az egészet összekeverjük a fűszerekkel és a sóval. Annyi húslevet adunk hozzá, hogy a massza majdnem lágy legyen. Jól összedolgozzuk, majd lazán betöltjük a hurkabélbe, és a már ismertetett módon készítjük el.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók