Thüringiai véres hurka recept

Recept elkészítése:

Thüringiai véres hurka recept

Hozzávalók:
1 kg szalonna,
75 dkg bőrke,
7,5 dl sertésvér,
fél dkg őrölt szegfűbors,
1 dkg majoránna,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál zsír,
fél dkg fahéj,
1 dkg törött fekete bors,
kb. 5 dkg só.

Elkészítés:

      A szalonnát sós vízzel leforrázzuk, a bőrkét pedig puhára főzzük. Ha kihűlt, lecsöpögtetjük a levét. Kis lyukú darálón a szalonnával együtt ledaráljuk. A hagymát tisztítás után finomra vagdaljuk, és a zsíron üvegesre fonnyasztjuk. Végül az egészet alaposan összedolgozzuk a fűszerekkel és a vérrel. Betöltjük a hurkabélbe, és rövid, 10-12 cm-es párokra kötjük. A gyöngyöző abálólében másfél óráig főzzük takaréklángon. Szűrőlapáton lecsöpögtetjük, hideg vízbe tesszük, majd deszkán leszikkasztjuk. Ha teljesen megszáradt, 24 órára, hideg füstre tesszük. Hűvös helyen 2-3 hétig eláll.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: