Tejes véreshurka recept

Recept elkészítése:

Tejes véreshurka recept

Hozzávalók:
1 kg zsíros, véres hús,
1 kg sovány hús,
1 liter vér,
30 dkg hagyma,
3 tojás,
3 dl tej,
10 dkg zsír,
6 zsemle,
2 dkg törött szegfűbors,
2 dkg bors,
só.

Elkészítés:

      Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítom, majd hozzáadom az apró kockára vágott zsemlét. A húst ‚valamint a szalonnát sós vízben puhára főzöm, majd onnét kivéve a húst ledarálom, a szalonnát pedig apró kockákra vágom. Az egészet összedolgozom a fűszerekkel, tejjel ‚vérrel, tojással. Sózom, lazán betöltöm a hurkabélbe, majd 90 fokos vízben 30 percig főzöm. Sütve fogyasztható.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: