Sváb hurka recept

Sváb hurka recept

Hozzávalók (10 kg hurkához:
2,5 kg sertésmáj),
2 kg hasalja-szalonna,
1 kg sértéstüdő,
2 kg sertés fejhús,
2,5 kg sertésdagadó,
15 dkg só,
3 dkg őrölt bors,
10 dkg pirospaprika,
1 dkg őrölt szerecsen- dió,
1 dkg őrölt gyömbérgyökér,
3 fej vöröshagyma.

Elkészítés:

      A húsféléket megabáljuk, illetve megfőzzük. Kihűtve darabokra vágjuk, és közepes lyukú tárcsán megdaráljuk. Az előzőleg apróra vagdalt és zsírban üvegesre párolt vöröshagymát, a fűszereket hozzátesszük, és jól átdolgozzuk. Vastagbélbe töltjük. majd lassan abáljuk, kb. egy negyedóráig. Deszkára rakva hagyjuk kihűlni. Hidegen és sütve is finom.

vissza a főoldalra