Recept elkészítése:
Rizses véreshurka 2. recept
Hozzávalók:
2 kg toka,
1 kg soványabb disznóhús,
2 liter vér,
50 dkg rizs,
50 dkg hagyma,
6 dkg paprika,
1 dkg őrölt bors,
3 g kömény,
15 dkg zsír,
só.
Elkészítés:
A szalonnát és a húst sós vízben puhára főzöm, leszűröm, majd ledarálom. Zsíron sárgára pirítom az apró kockára vágott hagymát. A megmosott rizst megfőzöm, majd leöblítés után hozzáadom a darált húsmasszát, a fűszereket, a vért, a pirított hagymát. A masszát jól összekeverem, majd betöltöm a bélbe. Elkötés után 90 fokos vízben 25 percig főzöm, majd onnét kivéve lehűtöm. Sütve jó.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges