Recept elkészítése:
Parasztos kocsonya recept
Elkészítés:
Hideg vízben felteszünk főni 2.5 kg tisztított kocsonyahúst bőrkével. Ha forr, a vizet leöntve, 2 l vizet öntünk rá. Ha forrni kezd, lehabozzuk. Beletéve 2 gerezd fokhagymát, 1 nagy fej vöröshagymát, sót, pár egész borsot, lassan puhára főzzük. Ha a hús leválik a csontról, a levet leszűrve, hidegre tesszük, zsírtalanítjuk. Felmelegítve, vászonruhán átszűrjük. A kicsontozott fejhúst, az ízületeknél elvágott lábakat, bőrkét mély tányérokba rakva, rámerjük a leszűrt levet, hűvösre tesszük. Ha félig megdermedt, pirospaprikát szórunk rá.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges