Lyoni véres hurka recept
Hozzávalók:
50 dkg zsíros, véres hús a disznó fejéről,
50 dkg sovány hús,
ízlés szerint disznóvér,
3 dl tej,
5 dkg zsír,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 tojás,
1 evőkanál porcukor,
mokkáskanál őrölt szegfűbors,
ugyanennyi fekete bors,
1 teáskanál csombor.
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk, majd a zsírban megfonnyasztjuk. A húsokat sós vízben puhára főzzük, majd leszűrve ledaráljuk. Az egészet összedolgozzuk a fűszerekkel, a sóval, a tejjel, a tojással, és végül annyi vért adunk hozzá, hogy lágy tölteléket kapjunk. Lazán betöltjük a hurkabélbe, és a már ismertetett módon megfőzzük. Nagyon finom, de a normál hűtőben csak egy hétig áll el, viszont fagyasztható.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges