Köleskásás véres hurka 1. recept

Recept elkészítése:

Köleskásás véres hurka 1. recept

Hozzávalók:
60 dkg köleskása,
80 dkg véres, zsíros hús,
1 liter disznóvér,
2 dkg törött bors,
késhegynyi köménymag őrlemény,
1 dkg szegfűbors őrlemény,
kevés majoránna,
só.

Elkészítés:

      A megtisztított, megmosott kölest puhára főzzük, mégpedig úgy, hogy a szemek szétrepedjenek. Ezután leszűrjük és kihűtjük. A puhára főzött húst, apró kockákra vágjuk, saját zsírján átfuttatjuk és hozzákeverjük a kását, hozzáadjuk a szitán átszűrt friss vért, megsózzuk, megfűszerezzük, és alaposan elkeverjük, majd a disznó kellően előkészített vastagbeleibe töltjük. A hurkavéget lekötjük, és 30 percig főzzük. A főző-léből kivett hurkát hagyjuk kihűlni.
Fogyasztás előtt átsütjük. Melegen feldarabolva vagy a sütés után kihűlve, szeletelve tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: