Kásás hurka 1. recept

Recept elkészítése:

Kásás hurka 1. recept

Hozzávalók:
2 kg hajdinakása,
fél kiló toka,
2 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kk törött bors,
2 ek majoranna,
1,5 liter vér,
2 kanál zsír,
3-4 babérlevél.

Elkészítés:

      A kását megmosom. A tokaszalonnát sós vízben puhára főzöm. Onnét kiszedve babérleveles abalében megfőzöm a kását. A tokát megdarálom, összekeverem az aranysárgára pirított hagymával, a kásával, a zúzott fokhagymával, a vérrel, fűszerezem, sózom. Lazán betöltöm a hurkabélbe, majd 90 fokon 30 percig abálom. Onnét kivéve leszikkasztom, majd kizsírozott tepsibe téve szép pirosra sütöm. Ma már csak szegény helyen készítik.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: