Recept elkészítése:
Füstölt véreshurka recept
Hozzávalók:
1 kg toka,
1 kg bőrke,
1 liter vér,
1 dkg őrölt bors,
0,5 dkg szegfűbors,
1dkg majoranna,
20 dkg hagyma,
egy nagy kanál zsír,
só.
Elkészítés:
A bőrkét puhára főzöm, lecsöpögtetem. Aprólyukú darálón a szalonnával együtt ledarálom. A hagymát apróra vágva a zsíron üvegesre fonnyasztom. Mikor kihűlt, a fűszereket és a vért hozzáadva alaposan összedolgozom. Betöltöm lazán a hurkabélbe, és párokba töltöm. 90 fokos vízben 50 percig főzöm. A vízből kivéve hideg vízbe teszem, majd abból kivéve leszikkasztom. Ha teljesen megszáradt, egy napra, hideg füstre teszem.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges