Tésztához:
3 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
1 teáskanál citromlé,
20 dkg darált dió,
25 dkg liszt,
késhegynyi őrölt fahéj,
őrölt szegfűszeg.
A sütéshez és a díszítéshez:
tortabevonó,
diógerezdek,
vaj.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kis adagokban hozzászórjuk a porcukrot, beleadagoljuk a citromlét, és addig verjük, amíg tompa fénye lesz. Ezután hozzákeverjük a diót és az ízesítőket, majd apránként beledolgozzuk a lisztet. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és lisztbe mártott formákkal kiszórjuk. Kivajazott sütőlemezre rakjuk, és közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt, a tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, a puszedlik egy részét félig belemártjuk, a többi tetejére cseppentünk egy keveset, majd rárakunk egy-egy diógerezdet.
Elkészítési idő: kb. 45 perc.
Jó tanács: mogyoróval is elkészíthető. Száraz, hűvös helyen tárolva sokáig eláll.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges