Diós csúcsok recept

files/images/befozes/dio.jpg
Hozzávalók

A tésztához:
110 g finomra őrölt dió,
210 g cukor,
3 tojás fehérje,
15 g liszt,
1 cs Dr. Oetker vaníliás cukor.

A krémhez:
75 ml tejszín,
120 g csokoládé,
25 g margarin,
1 evőkanál rum.

A díszítéshez:
1 cs. Dr. Oetker tortabevonó,
30 g durvára őrölt dió.

Recept elkészítése:

A tészta alapanyagait összekeverjük a liszt kivételével, és tűzön felmelegítjük. A tűzről leéve belekeverjük a lisztet. Zsírral kikent, liszttel beszórt sütőlemezre kis halmokat alakítunk. 170 Celsius-on 8-10 percig sütjük. A krémhez a tejszínt és a csokoládét tűzön felolvasztjuk úgy, hogy a tejszín ne forrjon. Tűzről levéve kevergetve kihűtjük. Mikor már teljesen kihűlt, robotgéppel habosra verjük. A margarint kihabosítva hozzákeverjük, legvégül a rumot adagoljuk a krémhez. Nyomózsákból kúpokat húzunk, hűtőben dermesztjük, majd olvasztott tortabevonóval leöntjük, és dióval szórjuk.

Receptek kategória: