Töltött cukkíni 6. recept

Recept elkészítése:

Töltött cukkíni 6. recept

Hozzávalók:
4 kisebb cukkíni,
15 dkg darált hús,
15 dkg párolt rizs,
1 hagyma,
2 ek. olaj,
2 sárgarépa,
5 fej gomba,
1 kaliforniai paprika,
só, fehér bors,
kakukkfű 1,5 dl húsleves,
5 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

      Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a kis kockára vágott sárgarépát, gombát és paprikát, fűszerezzük, s a húslevest ráöntve puhára pároljuk. Ha kész, belekeverjük a párolt rizst, majd félretesszük. A cukkíniket félbevágjuk, belsejükből kivájjuk a magházat, majd beletöltjük a darált húsos masszát. Tetejüket megszórjuk kevés reszelt sajttal, majd tepsibe helyezzük őket. Alufóliával letakarva 20 percig pároljuk, majd azt levéve 5 percig pirítjuk, hogy színt kapjon. Tejfölt kínáljunk hozzá, melybe keverhetünk zúzott fokhagymát, vagy apróra vágott metélőhagymát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: