Töltött cukkíni 5. recept

Recept elkészítése:

Töltött cukkíni 5. recept

Hozzávalók (4 személyre):
1.5 kg (2 nagyobb) cukkíni,
2 tojás,
50 dkg gomba vagy darált hús,
10 dkg reszelt sajt,
kakukkfű,
őrölt bors, só,
oregano,
1 nagy fej hagyma,
2-3 evőkanál vaj vagy margarin.

Elkészítés:

      A cukkíniket megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kanállal kivájjuk, és kockára vágjuk. A kivájt cukkíniket lobogó forró, sós vízben főzzük 4-5 percig, majd hideg vízben lehűtjük és lecsepegtetjük, s kivajazott tepsibe tesszük. Az apróra vágott, kakukkfűvel ízesített gombát a vaj egy részén megpirítjuk, a maradék vajon a finomra vágott hagymát pirítjuk meg, hozzáadjuk a felaprított cukkínit, s néhány percig együtt pároljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk, apróra vágjuk. A megpirított gombát, a hagymás cukkínit és a tojást összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, megtöltjük vele a kivájt cukkíniket, mindegyiket gazdagon megszórjuk sajttal, és forró sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Ha darált húst használunk, azt a pirításnál nem kakukkfűvel, hanem őrölt borssal és oreganóval fűszerezzük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: