Töltött cukkíni 4. recept

Recept elkészítése:

Töltött cukkíni 4. recept

Elkészítés:

      Bár majdnem mindegyik zöldségből készült étel vegetáriánusoknak való, a töltött cukkínit különösen ajánljuk, mivel ízében is újat nyújt, és megfelel eme táplálkozási mód szigorúbb előírásainak is. Két közepes nagyságú cukkínit megmosunk, hosszában félbevágjuk, a belsejüket kiszedjük, és kockákra aprítjuk. Egy kis fej vöröshagymát összevagdalunk, egy evőkanál olajon megpirítjuk, majd 30 deka megtisztított, cikkekre vágott gombát adunk hozzá. Erős lángon kevergetve 3-4 percig sütjük, majd a kiszedett cukkínibelsőt beleforgatva sóval, borssal, kakukkfűvel vagy oreganóval fűszerezzük. Két, kockákra vágott paradicsomot is adunk hozzá, és szárazra pároljuk. A kivájt cukkínihéjba töltjük, és 10 deka reszelt sajttal megszórjuk. A forró sütőbe téve szép pirosra sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: