Töltött cukkíni 3. recept

Recept elkészítése:

Töltött cukkíni 3. recept

Hozzávalók:
4 nagy cukkíni,
2,5 dkg vaj,
45 dkg paradicsom,
1 ek finomra metélt petrezselyemzöld,
só, bors.

A mártáshoz: 5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
6 dl tej,
5-10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

      A cukkíniket hosszában kettévágjuk, magját kivájjuk, enyhén sós vízben puhára pároljuk. A paradicsomokat pár percre forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, húsát felaprítjuk. Kevés vajon addig pároljuk, míg össze nem áll, fűszerezzük. A mártáshoz a felolvasztott vajat és a lisztet elkeverjük, felöntjük a tej harmadával. Nagy lángon, kevergetve sűrűre főzzük, miközben két részletben hozzáadjuk a maradék tejet. Belekeverjük a sajtot, sóval, borssal ízesítjük. A kész mártás felét kivajazott jénaiba tesszük, belehelyezzük a cukkínikat, üregükbe belekanalazzuk a fűszeres paradicsomot. Ráöntjük a mártás másik felét, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: