Töltött cukkíni 2. recept

Recept elkészítése:

Töltött cukkíni 2. recept

Hozzávalók:
2 db kb. 25 cm hosszú cukkíni,
20 dkg főtt füstölt hós,
2 kemény tojás,
1 nyers tojás,
1 kis paradicsompüré,
10 dkg edami sajt,
10 dkg füstölt szalonna,
2 evőkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd tört fokhagyma,
őrölt bors,
csipetnyi babérlevélpor.

Elkészítés:

      Az olajon a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára sütjük, majd a tört fokhagymát beletéve még egy percig a tűzön hagyjuk. Ekkor adjuk hozzá a kis kockákra vágott, főtt füstölt húst, amit egy kissé megpirítjuk rajta, végül a paradicsompürével meg a fűszerekkel összekeverjük. (Csak akkor sózzuk, ha a füstölt hús nem elég sós.) Pár percig főzzük, majd a tűzről levéve összekeverjük a kockára vágott kemény tojással, a sajttal, végül a nyers tojással. A cukkíniket alaposan megmossuk, hosszában kettévágjuk, a magjukat kiszedjük, és a tölteléket az üregükbe halmozzuk. Hajszálvékony füstöltszalonna-szeletekkel befedjük, és tűzálló tálra egymás mellé ültetve, forró sütőben addig sütjük, amíg a tetejükön a szalonna, ropogós piros nem lett. Aki nem szereti a szalonnát, az tehet a tetejére reszelt sajtot helyette.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: