Töltött cukkíni 1. recept

Recept elkészítése:

Töltött cukkíni 1. recept

Hozzávalók:
5 dkg köles (rizs, búza, árpagyöngy),
2 dl víz,
1 közepes cukkíni,
Vegeta,
1 evőkanál olívaolaj,
2-3 gerezd fokhagyma,
fél kávéskanál fűszeres só,
2 evőkanál vágott zöld (petrezselyem. lestyán. Zeller zöldje),
1 fej hagyma,
1 kávéskanál vaj,
1 paradicsompaprika,
1 sárgarépa,
10 dkg friss gomba,
1 kávéskanál majoránna,
1 kávéskanál rózsapaprika. 1 evőkanál tejföl,
3 dkg csíkokra vágott sajt,
kevés vaj a forma kikenéséhez.

Elkészítés:

      A kölest a forrásban lévő vízbe tesszük, Vegetával ízesítjük, és 25-30 percig főzzük. A cukkínit megmossuk, hosszában kettévágjuk, és a közepét kivájjuk A kivájt részt, később salátához felhasznál hatjuk. Az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a fűszeres sót és a vágott zöldfűszert összedolgozzuk, és megkenjük vele a cukkíni belsejét. Ezután meghámozzuk hagymát, felkockázzuk, és a vajban üvegesre pároljuk. A paradicsompaprikát kicsumázzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A paprikacsíkokat, a sárgarépát és a gombát a hagymára dobjuk. és 5-8 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a kölest. Majoránnával. rózsapaprikával ízesítjük, és tejföllel dúsítjuk. A köleskásával megtöltjük a cukkínit, és a tetejére sajtcsíkokat teszünk. A megtöltött cukkínit kivajazott tűzálló tálra tesszük, alufóliával letakarjuk, és 200 °C-on. kb. 40 percig sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: