Szűzpecsenye zöldséges tésztaágyon recept

Recept elkészítése:

Szűzpecsenye zöldséges tésztaágyon recept

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg sertés szűzpecsenye,
2 evőkanál olaj,
fekete bors,
20 dkg szélesmetélt,
2 nagyobb sárgarépa (egyenként kb. 15 dkg),
1 nagy cukkíni (kb. 25 dkg),
20 dkg laska, vagy csiperkegomba,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 evőkanál vaj vagy margarin 1 dl fehérbor,
1/2 pohár (1 dl) tejszín,
2 teáskanál étkezési keményítő alufólia,
só.

Elkészítés:

      A húst megmossuk és lecsöpögtetjük, majd forró olajban minden oldalról erősen megkapatjuk. Sózzuk, borsoztuk, és közepes hőfokon, fedő alatt, kb. 15 perc alatt készre sütjük. Közben a tésztát forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és az újraforrás tól számítva kb. 8-10 percig, nem túl puhára főzzük. Megtisztítjuk, és hosszában nem túl vastag, széles csíkokra vágjuk a sárgarépát. A cukkínit meghámozzuk, megmossuk, és ugyancsak csíkokra vágjuk. Serpenyőben, kevés forró olajon kissé megpirítjuk a sárgarépát és a cukkínit. Két perccel a tészta főzési idejének vége elölt mindkét zöldségfélét beledobjuk a főzővízbe, és együtt főzzük vele. Megtisztítjuk és leöblítjük a gombát. Apró kockára vágjuk a megtisztított hagymát, majd a gombával együtt forró zsiradékban barnára pirítjuk. A zöldséges tésztát alaposan leszűrjük, hozzáadjuk a gombához, és még egyszer megfűszerezzük. Kivesszük a húst, alufóliába csavarjuk, és kb. 5 percig állni hagyjuk. A pecsenyealapot felöntjük kb. 1/8 liter vízzel és a fehérborral felforraljuk, majd a tejszínben simára kevert étkezési keményítővel besűrítjük. A mártást sóval és borssal ízesítjük. A húst felszeleteljük. A zöldséges metéltet előmelegített tálra halmozzuk, és ráfektetjük a hússzeleteket. A mártással leöntve kínáljuk. Hagymás paradicsomsaláta illik hozzá.

Elkészítési idő kb. 30 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: