Spanyol tokány recept

Recept elkészítése:

Spanyol tokány recept

Hozzávalók:
40 dkg lapocka vagy comb,
10 dkg főtt füstölt hús (tarja,
sonka),
20 dkg zöldbab,
20 dkg zöldborsó,
1 kicsi cukkini (vagy gyenge tök),
4 paradicsom,
10 szem dióbél,
1 kis fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
2 dl száraz fehérbor,
törött fekete bors,
só.

(A zöldbab meg a zöldborsó lehet konzerv vagy gyorsfagyasztott is.)

Elkészítés:

      A megmosott és leszárított húst hosszú, vékony csíkokra vágjuk, a zöldbabot tisztítás után vagy félbetörjük, vagy nagyobb darabokra vagdaljuk, a cukkinit egészen vékonyan lehámozzuk, és hasábokra vágjuk, a paradicsomokat lehéjazzuk és felkarikázzuk, a diót apróra törjük (de nem daráljuk!). A forró olajon üvegesre pároljuk a tisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a húscsíkokat hozzáadva addig pirítjuk, amíg a hús minden darabja meg nem fehéredik. Ezután a paradicsom kivételével az összes zöldségfélét a húshoz adjuk. (Ha konzerv zöldborsót használunk, akkor ezt csak az étel elkészülte után adjuk hozzá, különben megkeményedik.)
A tört diót is beleszórjuk az ételbe. Sózzuk, meghintjük borssal, majd a bort és még 1,5 dl vizet ráöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a zöldség mind megpuhult, csak akkor tegyük bele a paradicsomot. A diótól különleges zamatot kap a ragu. Főtt burgonyával kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: