Kapros cukkínisaláta recept

Recept elkészítése:

Kapros cukkínisaláta recept

Hozzávalók:
60 dkg cukkíni,
1 nagy csokor kaporzöld,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
ecet,
kevés cukor,
5 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
3 evőkanál olaj.

Elkészítés:

      A megmosott cukkínit letörölgetem, majd az almareszelő durva fokán héjastól lereszelem és megsózom. Jól átkeverem, hogy egyenletesen érje a só. Fél óráig hagyom állni, közben elkészítem a saláta mártását: a fokhagymát tisztítás után szétzúzom és egy deci vízbe, teszem. Belekeverek kevés ecetet, cukrot, majd az olajjal, végül pedig a reszelt rokforttal összeforgatom. Ezután ráöntöm a cukkinira. Jól átkeverem, és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe egy-két órára. Közvetlenül tálalás előtt meghintem a megmosott és finomra metélt kaporral.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: