Fűszeres borjúcsülök recept

Recept elkészítése:

Fűszeres borjúcsülök recept

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg borjúcsülök,
1 teáskanál só,
1 teáskanál bors,
2 teáskanál rozmaring,
2 teáskanál kakukkfű,
2 evőkanál olaj,
3/4 kg burgonya,
400 g sárgarépa,
200 g cukkíni,
1/4 l tyúkhúsleves,
3 evőkanál vaj.

Elkészítés:

      A húst bedörzsöljük a fűszerekkel. Az olajat egy tepsiben felhevítjük, a húst beletesszük és megsütjük. Sütés közben megforgatjuk, és vizet öntünk hozzá, hogy az alja mindig nedves legyen. A burgonyát és a sárgarépát megtisztítva 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. A cukkínit is felszeleteljük. A zöldségeket 40 perccel a sütés befejezése előtt a húsra szórjuk. A húslevest hozzáöntjük, a zöldségeket megsózzuk, megborsozzuk, és vajdarabokat teszünk rá. Főzés közben néhányszor megforgatjuk.

Borjúcsülökből remek rusztikus ételeket készíthetünk. Serpenyőben rövid ideig süssük, így a csontnál rózsaszínű marad a hús. Ha sütőben készítjük, még zamatosabb lesz.

Mi illik hozzá? Egy pohár könnyű, száraz fehérbor

vissza a főoldalra

Receptek kategória: