Fokhagymás cukkíni 2. recept

Recept elkészítése:

Fokhagymás cukkíni 2. recept

Hozzávalók:
2 kg cukkíni,
8 gerezd fokhagyma,
20-30 dkg gyöngyhagyma,
1 csokor kapor,
4-4 szál kakukkfű és rozmaring.

A léhez:
10%-os ecet,
cukor,
só, egész bors,
koriander.

Elkészítés:

      A cukkínit meghámozzuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A húst körömnyi kockákra vágjuk, az üveg aljára kaprot teszünk, a többi megtisztított hozzávalóval együtt az üvegbe rétegezzük. A zöldség-rétegek közé kerül, a rozmaring, és a kakukkfű. Ez után megmérjük, hogy az üvegbe mennyi víz fér. Minden fél liter vízhez fél deci 10%-os ecetet, 10 dkg cukrot, kevés sót, egy kiskanál borsot, és koriandert adunk. Felforraljuk, és a cukkínire öntjük. Másnap a levet újra átforraljuk, és visszaöntjük az üvegbe. Ezután az üveget lezárjuk, száraz dunsztba tesszük, majd a végleges helyére állítjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: