Recept elkészítése:
Cukkínisavanyúság recept
Hozzávalók:
Tetszés szerint apró (10 cm-nél nem nagyobb!) cukkíni,
só,
kapor,
köménymag,
ecet,
cukor,
fokhagyma.
Elkészítés:
A cukkíniket megmosom, lecsöpögtetem, majd vékonyan lehámozom és félbevágom. Jól besózom (kilogrammonként 1 evőkanál só) és 4 órán keresztül hagyom állni. Nagy uborkásüveg aljára teszek szálas, megmosott, lecsöpögtetett kaprot, erre rakom az enyhén kicsavart cukkínit. A felöntőléhez vizet, ecetet, cukrot, köménymagot forralok, beleteszek néhány gerezd tisztított, zúzott fokhagymát, majd a zubogva forró levet ráöntöm a cukkínire. A tetejére rászórok egy késhegynyi tartósítószert, azonnal lekötöm, és száraz gőzben hagyom kihűlni.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges