Cukkínis csirkemell 1. recept

Recept elkészítése:

Cukkínis csirkemell 1. recept

Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg csirkemell,
1,2 kg cukkíni,
4 nagy krumpli,
2 dl tejföl,
2 evőkanál olaj,
egy kis csomó metélőhagyma,
őrölt fehér bors,
őrölt koriander,
só.

Elkészítés:

      A csirkemelleket bőrözzük le és filézzük ki, a csontot és a bőrt rövid lében főzzük meg. A filézett csirkemelleket enyhén veregessük ki, sózzuk meg, s egy olyan magasabb falú serpenyőben, amelyben elfér majd a cukkíni is, forró olajban mindkét oldalán süssük pirosbarnára. Adjuk hozzá a megmosott és felkarikázott cukkínit, néhány percig pároljuk együtt, öntsük fel a csontlével, és fedő alatt pároljuk tovább. Amikor a hús már puha, tegyük bele a tejfölt, de azzal már ne forraljuk. A krumplit hámozzuk meg, s egészben főzzük meg, tálalásnál a cukkínis csirkemell mellé minden tányérra egy-egy főtt krumplit tegyünk. Az apróra vágott metélőhagymával, őrölt fehér borssal és őrölt korianderrel a tányéron fűszerezzük az ételt.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: