Cukkíni hajdinakásával töltve recept

Recept elkészítése:

Cukkíni hajdinakásával töltve recept

Hozzávalók:
40 dkg zsenge cukkíni,
10 dkg gomba,
5 dkg csirkemáj,
12 dkg hajdina,
2 evőkanál olaj,
5 dkg hagyma,
só,
petrezselyemzöld,
pirospaprika,
borsikafű.

Elkészítés:

      Először elkészítjük a kását. A hajdinát folyóvízben először lemossuk, lecsepegtetjük, és egy serpenyőben enyhén megpirítjuk. Ez után hidegvizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Ha felforrt leszűrjük, és új vízben, ami a mag bő másfélszerese újra főzzük. Ízesítjük sóval, ételízesítővel és 10 percig pároljuk, majd lehózva a tűzről hagyjuk. A cukkínit kettévágjuk, a belét kiszedjük hogy 1-1.5 cm vastag fala maradjon /a héja rajta marad/. A hagymát megdinszteljük, beletesszük a paprikát pici, vízzel felengedjük. Beletesszük a felkockázott gombát, és félpuhára pároljuk. Mellétesszük az elkapart csirkemájat, a cukkíni belsejét, és az egészet átpirítjuk. Melegen hozzátesszük a petrezselymet, borsikát, ételízesítőt és összekeverjük a kásával. Az egészet jól összedolgozzuk, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a cukkínit. Tűzálló tálba rakjuk töltelékkel lefele, és annyi húslevet öntünk rá hogy ellepje. Sütőbe téve 30-35 percig készre sütjük. Paradicsom vagy cukkíni salátával tálaljuk. Tálaláskor egészben kínáljuk a cukkínis csirkemell mellé.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: