Sajtos töltött csirke recept

Recept elkészítése:

Sajtos töltött csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
15 dkg reszelt trappista sajt,
5 dkg vaj,
1 csokor kapor,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors,
késhegynyi őrölt,
szerecsendió-virág.

Elkészítés:

      A reszelt sajtot összegyúrom a vajjal, a finomra metélt kaporral és petrezselyemzölddel, a sóval, a borssal, a szerecsendió-virággal, majd az így kapott masszát az előkészített csirke megsózott hasába tömöm. A nyílást fehér cérnával, nagy öltésekkel összevarrom. (Nem elég tűvel megtűzni!) A töltött csirkét kívülről sóval bedörzsölöm, alufóliába csomagolom és előmelegített, forró sütőben 50 percig sütöm. Ezután az alufóliából kibontom és minden oldalán megpirítom. 10 perc pihentetés után felszeletelem, és a kicsurgó sajtos-fűszeres mártást mártásos csészébe öntöm. Tálaláskor ki-ki gusztusának megfelelően megöntözi vele a csirkedarabot. Párolt rizs és almakompót illik mellé.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: