Pirított csirkemáj frank módra recept
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
15 dkg gomba,
2 kisebb kemény paradicsom,
kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál vörösbor,
1 teáskanál konyak,
késhegynyi őrölt bazsalikom és kakukkfű,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A megtisztított, nagyon apróra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom. Hozzáadom a megtisztított és kockákra vágott gombát és fedő nélkül pár percig pirítom. Ezután beleteszem a hámozott, felszeletelt paradicsomot és az összes fűszert, a sót kivéve. Addig pirítom, amíg mártás sűrűségű nem lesz. Ezután hozzáadom az ugyancsak kockákra aprított csirkemájat és a tisztított, zúzott fokhagymát. Állandó keverés közben a máj fehéredéséig sütöm, majd aláöntöm a bort és a konyakot. Jól összeforralom, ezután burgonyakrokettel vagy burgonyalángossal tálalom. Csak a tányéron sózom.
Elkészítés ideje: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges