Mézes csirke zöldpaprikával, szójaszósszal recept

Mézes csirke zöldpaprikával, szójaszósszal recept

Hozzávalók:
Személyenként:
20-30 dkg pulyka- vagy csirkemell filé,
1 édes zöldpaprika (bátrabbak csípőset is használhatnak), kis olaj,
valamilyen grill típusú fűszerkeverék,
2 evőkanál méz,
2-3 evőkanál szójaszósz.

Elkészítés:

      A pulyka- ill. csirkemell filét és a zöldpaprikát csíkokra vágjuk, ha a grillfűszerben nincs só, akkor megsózzuk. Kevés olajban sütjük, grillfűszerrel megszórva, amíg a hús megpirul. Én a paprikát kicsit később szoktam beledobni, hogy ropogós maradjon. Ha a hús már piros, ráöntjük a szójaszószt, a mézet és esetleg egy kis vizet, ha szükséges. Még egy kicsit sütjük, amíg a méz megolvad és a szósz kicsit besűrűsödik. Krumplipürével a legfinomabb, de csak úgy kenyérrel is pompás vacsora.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók