Csirkemell narancsos márványsajttal recept

Recept elkészítése:

Csirkemell narancsos márványsajttal recept

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
10 dkg reszelt márványsajt,
2 narancs,
2 dkg vaj,
só és törött fehér bors ízlés szerint.

Elkészítés:

      A csirkemelleket kicsontozom és 4 darabra vágom. Az egyik narancsot meghámozom és gerezdekre szedve kis kockákra vagdalom, a másiknak a héját lereszelem, a levét pedig kicsavarom. A csirkemell darabokat jól megsózom, megborsozom és tűzálló tálba teszem. A reszelt márványsajttal beszórom, majd a felolvasztott vajjal elkevert narancslével és narancshéjjal lelocsolom. Körérakom a narancskockákat és a tálat alufóliával szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben 45 percig sütöm, majd a tetejét levéve pirosra pirítom. Ropogósra sütött szalmaburgonya illik hozzá.

Elkészítés ideje: 85perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: