Tejszínes-pálinkás piskóta recept
Hozzávalók:
3 dl tejszín,
15 dkg porcukor,
30 dkg liszt,
5 egész tojás,
1 zacskó sütőpor,
4 evőkanál cseresznyepálinka,
csipetnyi só,
50 dkg kimagozott, friss vagy befőtt cseresznye,
2 dkg vaj és kevés liszt a formához,
fél dl cseresznyepálinka a tetejére (vagy 1 evőkanál aroma és fél dl tej).
Elkészítés:
A tojássárgával habosra keverem a porcukrot, majd beleöntöm a tejszínt meg a pálinkát, és sóval fűszerezem. Ezután belecsorgatom a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot is. Vajjal kikent és lisztezett szögletes tepsibe öntöm. Rászórom a lecsöpögtetett, kimagozott gyümölcsöt és mérsékelten meleg sütőbe téve, közepes lángon megsütöm. A formában hagyom kihűlni. Tálalás előtt meglocsolom a cseresznyepálinkával (ha gyerekek is fogyasztanak belőle, a tejjel elkevert aromával). Kis kockákra vágva kínálom. Meggylikőrrel is lehet készíteni, ekkor meggyel szórom meg.
Elkészítési idő: 90 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges