Részeges cseresznyekrém recept

Recept elkészítése:

Részeges cseresznyekrém recept

Hozzávalók:
700 g fekete cseresznye,
3 dl tejszín,
2 dl fehérbor,
50 g cukor,
20 g búzadara,
fél cirom leve,
őrölt fahéj.

Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk, 200 g-ot összeturmixolunk a citromlével, és lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és a búzadarát. Felöntjük a borral, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehűtjük, majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A maradék cseresznye felét hat tálkába osztjuk, ráhalmozzuk a krémet, a megmaradt szemekkel díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: