Cseresznyetorta recept

Recept elkészítése:

Cseresznyetorta recept

Hozzávalók:
3 db zsemle (lehet szikkadt, száraz is),
4 dl tej,
3 egész tojás,
5 evőkanál cukor,
5 dkg darált dió,
5 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg vaj vagy margarin,
1-1 mokkáskanál reszelt citromhéj és őrölt fahéj,
50 dkg cseresznye (lehet befőtt is, de akkor kevesebb cukrot teszek a tésztába),
a tortaforma kenéséhez 2 dkg vaj és kevés liszt.

Elkészítés:

A zsemléket lapjában három-négy szeletre vágom, és a tejet ráöntöm. Időnként megforgatom, hogy a nedvesség mindenütt átjárja. Ezután a tojássárgákat, a vajat és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a diót, a zsemlemorzsát és a fűszereket. Az összemorzsolt nedves zsemlével is összekeverem, ezután beleforgatom a kimagozott és apróra vágott cseresznyét. Legvégül adom hozzá a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy tortaformát kivajazok, és liszttel meghintem, majd beleöntöm a masszát. Tetejét simára egyengetem, és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon megsütöm. A formában hagyom kihűlni, majd a tortalappal együtt csúsztatom tortástálra. Cikkekre vágva kínálom.

Elkészítési idő: 90 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: