Cseresznyetorta (Clafoutis tutti-frutti) recept

Recept elkészítése:

Cseresznyetorta (Clafoutis tutti-frutti) recept

Hozzávalók:
30 dkg porhanyós vajastészta,
0,25 l tej,
1 dl sűrű tejszín,
20 dkg kristálycukor,
0,5 vaníliarúd,
0,5 kg feketecseresznye kompót esetén csak 10-15 dkg cukor).

Elkészítés:

Kimagozzuk a cseresznyét, szűrőben hagyjuk lecsöpögni. A tésztát 2 részre osztjuk és 2 db, kb. 25 cm-es kerek lapot nyújtunk. Kivajazott tortasütőbe tesszük, és 1 órát pihentetjük.
Krém: a vaníliarúddal együtt felforraljuk a tejet, beleöntjük a tejszínt, és forrón hozzákeverjük a cukorral eldolgozott tojásokhoz. A tálat hideg vízbe állítjuk.
Előmelegített sütőben, zsírpapírral letakarva 5-10 percig sütjük a tortalapot, majd a papírt levéve, rászórjuk a gyümölcsöt, ráöntjük a hideg krémet. Kb. a forma 3/4-éig tölthetjük krémmel, mert sütés közben megemelkedik. Betakarjuk a másik lappal. Visszatoljuk a sütőbe és közepes lángnál még kb. 20 percig sütjük. Hidegen, melegen egyaránt finom.

Ugyanígy készíthetjük meggyből, apró kockákra vágott barackból, körtéből.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: