Cseresznyés omlett recept

Recept elkészítése:

Cseresznyés omlett recept

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg cseresznye,
4 tojás,
4 evőkanál tej,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál porcukor,
fél citrom leve,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
2 dkg vaj vagy margarin,
csipetnyi só.

Elkészítés:

A tojásokat habosra verjük a tejjel, hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot, a citromlevet, a sót és a reszelt citromhéjat. Az egészet sima masszává keverjük. A megmosott, és leszárazott cseresznyét, kimagozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. A tojásmasszát négy részre osztjuk. Egy adagot a negyedrésznyi felforrósított vajra öntünk, és azonnal rászórjuk a negyedrésznyi cseresznyét is. Keverés nélkül addig sütjük, amíg az alja megszilárdul, majd az omlettet óvatosan lapátkanál segítségével megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Azonnal tálaljuk. (Akinek van otthon egy kis triple-sec likőrje, párcseppnyivel locsolja meg, nagyon finom!)

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: