Cseresznyés kocka recept
Hozzávalók:
15 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
30 dkg liszt,
3 db tojás,
1/2 csg. sütőpor,
1/2 db citrom héja,
1/2 kg cseresznye.
Elkészítés:
A tojásokat felütjük, és szétválasztjuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztbe rakjuk a sütőport meg a reszelt citromhéjat, és hozzáadjuk a tojásos vajhoz, amivel simára dolgozzuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, melyet óvatosan hozzáforgatunk a tésztához. A tepsit kikenjük, kilisztezzük, s belesimítjuk a tésztát. A megmosott, kimagvalt cseresznyét lecsepegtetjük, sűrűn a tészta tetejére rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal sütjük fél óra hosszáig, tűpróbáig. Ha kihűl, kockákra vágjuk, tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges