Cseresznyés kalács dióval recept
Hozzávalók:
8 dkg vaj,
18 dkg porcukor,
2 tojás,
2 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg féldarás liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
2 dkg porcukor a habba,
cseresznye,
5 dkg dió.
Elkészítés:
A vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük. Folytonos keverés közben hozzáöntjük a forró tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk a 2 dkg porcukrot, és még egy ideig tovább verjük. A lisztet a habbal együtt óvatosan a sárgájához keverjük és a tésztát kikent, és lisztezett meghintett tepsire simítjuk. Rárakjuk a kimagozott cseresznyét, meghintjük apróra vagdalt dióval, és előmelegített sütőben lassan meghintjük. A megsült és kihűlt kalácsot szeletekre vágjuk és megcukrozzuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges