Cseresznye puding 1. recept

Recept elkészítése:

Cseresznye puding 1. recept

Hozzávalók:
Zsemle 3 db,
tojás 6 db,
porcukor 18 dkg,
vanília 1/2 rúd,
citromhéj 1/2 db,
vaj 3 dkg,
mandula 5 dkg,
cseresznye 25 dkg.

Elkészítés:

Három zsemlét tejben áztatunk, ez alatt 6 tojássárgáját, 18 dkg porcukorral, vaníliával, citromhéjjal habosra keverünk. Teszünk bele 3 dkg vajat, 5 dkg tisztított, darált mandulát, a kinyomott zsemléket, 25 dkg kimagozott cseresznyét és a 6 tojás kemény habját. Kizsírozott formába tesszük, 1 órán át, lassan főzzük. Tetszés szerinti sodóval tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: