Burda gyümölcstorta recept

Recept elkészítése:

Burda gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
125 g vaj vagy margarin,
75 g cukor (=1 lapos evőkanál),
1 csomag vaníliás cukor,
1 tojás,
25 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
10 dkg kétszersült,
125 g őrölt mogyoró vagy dió,
2 teáskanál fahéj,
1 kg gyümölcs (szilva, meggy, cseresznye, málna, szeder, feketeribizli stb.)
Főleg édesebb-savanykásabb gyümölcsök vegyesen, így a legfinomabb.

Krém:
3 tojás,
1 tejföl,
125 g cukor,
1 púpozott teáskanál fahéj.

Elkészítés:

Krémesre keverjük a zsiradékot a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Lisztet, sütőport belekeverjük. Egy órán át, pihentetjük hidegben. A kétszersültet nyújtófával egy nagydarab pergamenpapírra összetörjük. (Én mozsárban töröm össze lazán.) Mogyoróval és fahéjjal összekeverem. A megmosott, kimagozott gyümölcsöt félretesszük. A tésztát kerek lapra kinyújtom. Ráteszem a kizsírozott, lisztezett tortaformára. Rászórom a kétszersült és mogyoró keverék egy részét, utána szétterítem rajta a gyümölcsöt. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Utána: tojás, tejföl, cukor, fahéj és a maradék morzsa: rátesszük, és még 30 percig aranybarnára átsütjük. A világ legfinomabb gyümölcstortája!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: