Barna cseresznyés sütemény recept

Recept elkészítése:

Barna cseresznyés sütemény recept

Hozzávalók:
30 dkg zsemlemorzsa,
30 dkg darált mandula,
1 evőkanál kakaó,
6 egész tojás,
12 dkg vaj,
12 dkg cukor,
3 evőkanál gyümölcsszörp,
1/2 citrom,
késhegynyi őrölt fahéj,
50 dkg cseresznye

Elkészítés:

A tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd a vajjal tovább keverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a darált mandulával és a kakaóval, a fahéjjal, és hozzátesszük a tojássárgájához, majd hozzáadjuk a gyümölcsszörpöt, a citrom levét és reszelt héját, végül a 6 tojás kemény habját. A tészta felét magas szélű tepsibe, vagy tortaformába öntjük, rászórjuk a kimagozott cseresznyét, ráborítjuk a tészta másik felét, és előmelegített sütőben, lassú tűzön megsütjük. Meggyel is megtölthetjük a tésztát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: